Nagy Noémi Kriszta
Nagy Noémi Kriszta
"Ugye vagyok, aki leszek, ugye leszek, ami marad?" Hiperkarma

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 2 másodperc

Nem mindenki szeret egyedül énekelni vagy versenyezni. Ez alkalommal nem is kell, hisz a Farsangi Népdalkalákának pont az a lényege, hogy közösségeket szólítson meg, vagyis csoportok vehetnek részt az eseményen, mely nem verseny, sokkal inkább seregszemle. 

Farsangi Népdalkalákát szervez február 19 és 27. között a Tiszta Forrás Alapítvány és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány. Tavaly novemberben tartottak első alkalommal népdalkalákát, ami nagyon sikeresnek bizonyult. Ezúttal is egy-egy kistáj falvaiból szeretnék egybegyűjteni a népdalkedvelő csoportokat a virtuális térben.

Részt vehetnek nagycsaládok, kis közösségek, gyermekek, fiatalok, idősek. Minden csoport egy legtöbb tízperces, a saját tájegysége népdalaiból válogatott összeállítással jelentkezhet, mely tartalmazhat egyénileg (szólóban) előadott dalokat is, de elsősorban a közös éneklés a lényeg.

A jelentkezéshez egy űrlap kitöltésére van szükség, amelyet az érdeklődők megtalálnak a www.ehh.ro oldalon. Érdeklődni az eseménnyel kapcsolatosan a 0772–072261-es telefonszámon lehet.