Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 3 másodperc

Első alkalommal szervez sínapot a SkiVarság és a Jómadár Síiskola. A szombati rendezvényen a lesiklás kedvelői Székelyvarság szívében hódolhatnak téli hobbijuknak, ráadásul a nap végén díjakat is osztanak. Főként azok járnak jól, akik síléccel a lábukon is otthonosan mozognak a pályán, de kezdők és újrakezdők számára is emlékezetessé tennék az eseményt a szervezők.

A különleges élmények egész sorával kecsegtető sínappal elsősorban a pályát népszerűsítenék a környéken, illetve a sízés örömével ismertetnék meg a gyermekeket. Buti László, a Harmont Hegyimentő Egyesület tagja és a Jómadár Síiskola elnöke szerint ahhoz, hogy a sportág életképes maradjon, elsősorban a gyermekeket kell motiválni a mozgásra. A program lényege, hogy a versenyzés idején olyan sok

izgalmas kalandot éljenek át kicsik és nagyok egyaránt, amiben eddig ritkán lehetett részük,

mindebben a Jómadár Síiskola áll a résztvevők rendelkezésére. A csapat tagjai bemutatóval várják az érdeklődőket 11 órakor, utána a „varsági sípálya arca”, az olimpikon Miklós Edit nyitja meg a mintegy 600 méter hosszúságú pályaszakaszt. A versenypálya piros kategóriájú, ami alkalmas a könnyű, biztonságos lesiklásra. Az egyéni, egyfutamos verseny hat-hat korcsoportban zajlik majd, külön nőknek és férfiaknak, három kategóriában a gyermekeknek, vagyis hatéves korig, héttől tízéves korig, illetve tizenegytől tizenöt éves korig, plusz három kategória felnőtteknek, azaz tizenhattól huszonkilenc, harminctól negyvenöt éves korig és a negyvenöt év felettieknek. Az első három helyezettek ajándék síbérletben részesülnek, de minden résztvevőt jutalmaznak érmekkel, plakettel, sok finom csemegével. 

A regisztráció a helyszínen történik 10 órától, a benevezés ingyenes. Buti László elmondta, a hely kapacitása megközelítőleg száz versenyző számára teszi élvezhetővé a lesiklást. A megmérettetést szabadtéri buli követi, a hangulatért DJ BRNY, Saxmaschine, illetve DJ ELC felel. Aki azonban a zene helyett inkább a sportot választaná, 18 órakor látványos fáklyás síelésen vehet részt. 

A szervezők

fesztiválhangulatra számítanak, így azok is szórakozhatnak, akik nem feltétlenül a sport miatt látogatnak ki a helyszínre.

„Főként a hagyományteremtés a cél, illetve felérni egy színvonalas megyei mérkőzés szintjére. Azt szeretnénk, hogy február 19-ről minden évben a varsági sínap jusson az emberek eszébe” – magyarázta Magyari Attila pályatulajdonos. Hozzátette: frissen nyílt pályaként szeretnének szélesebb körben ismertté válni a köztudatban, bár az aktuális téli szezonban az érdeklődés eddig kifogástalannak bizonyul – egyre több vendég érkezik hétköznap is, hétvégenként pedig színültig tele a hely a lesíklás kedvelőivel. A Madarasi-Hargitán rendszeresen szerveznek bajnokságokat, eme versenyszellemhez csatlakozik a varsági sípálya. Jövőre új programokkal is előrukkolnak, ígérte a pálya üzemeltetője. 

Nézd meg Miklós Editet Varságon!