Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 46 másodperc

Udvarhely múltját tisztelő és a város örökségét megőrizni szándékozó emberek csoportja ma egy kérést nyújtott be a Művelődési Ház titkárságára az igazgatónőhöz címezve. 

A tiszteletadás és jobbító szándék vezérelte a csoportot, tudtuk meg, az alábbiakban pedig a kérést szóról szóra, változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Kerekes Mária Tímea igazgatónő!

Alulírottak, azzal a kéréssel fordulunk a székelyudvarhelyi Művelődési Ház vezetőségéhez, vegye fontolóra, hogy az intézmény és egyben a város legnagyobb kiállítóterme, a koncertterem, viselje mielőbb az intézmény egykori művészeti vezetőjének és városunk kulturális-művészeti életét meghatározó személyiségének, MASZELKA JÁNOSNAK a nevét. Maszelka János évtizedeken keresztül több száz kiállítást szervezett, karolt fel és nyitott meg ebben a teremben, és olyan volt neki a Művelődési Ház, mint a második otthona. Úgy gondoljuk, hogy ha már – számunkra ismeretlen okokból – az általa alapított Képtár nem viselheti a nevét, akkor az a terem, ahol számos művészeti esemény létrejöttének megálmodója és kivitelezője volt, viselje az Ő nevét.
A város néhai, szeretett MASZI bácsijának emléke ennél sokkal többet érdemel, de ezzel elkezdhetjük az adósságunk lerovását.

Eddig tart a levél, akik pedig aláírásukkal hitelesítik ezt, a következők: Balázs Attila, Komoróczy György, Lőrincz György, dr. Ambrus József, Zsigmond Aranka, dr. Arros Melinda, Török Erzsébet, Abrán Tünde, Ferenczy Ferenc, Kalló László, Derzsy András.

Kiemelt képen Maszelka János festőművész /fotó: Balázs Attila

Nyílt levél a Művelődési Ház vezetőségéhez