Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Ne légy Anti, avagy síkresz a friss síszezonra

Ne légy Anti! Vigyázz magadra és a körülötted lévőkre! Sok baleset elkerülhető, ha figyelünk, és tiszteljük egymást! Ezzel a felhívással és újabb jópofa videóval...
Becsült olvasási idő: 1 perc 24 másodperc

Ezen napot a látta meg a napvilágot a köztudatban a legnagyobb székelyként számon tartott író, néprajzi gyűjtő és fotográfus, Orbán Balázs. Születésének 193. évfordulója alkalmából megkoszorúzták a Székelyudvarhely központjában található bronzszobrát.

Ünnepi eseménysorozattal emlékezhetünk egész héten a kalandos életet élt, székelylengyelfalvi báró Orbán Balázsra – ma délben elérkeztünk a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, a Művelődési Ház, a Tourinfo iroda, valamint a Székelyföldi Legendárium rendezvényeinek fénypontjához. A városközponti események nyitó mozzanataként a Székelyudvarhelyi Hagyományőrző Székely Huszárezred tisztelgését láthattuk, ezt követően a városi intézmények vezetői koszorút helyeztek el Orbán Balázs szobránál, majd a székely himnusszal zárult az ünnepség első felvonása. A megemlékezés később Orbán Balázs sírjánál, Szejkefürdőn folytatódott. 

A hét további részében, holnap 17 órától a Művelődési Házban, a Székely tarisznya gyermekfoglalkozáson vehetnek részt az I–IV. osztályos tanulók. Péntekig még üzemel az Orbán Balázs Látogatóközpontba tartó kisvonat is, sőt, szintén holnapig lehetőség adódik 16 órától csatlakozni az Orbán Balázs hazajött elnevezésű történelmi sétához, a Márton Áron téren.

Orbán Balázs születésének évfordulójára