Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 3 másodperc

Közzétette az Odaadó Est elnevezésű programja 2022-es pályázati felhívását a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Az adománygyűjtő eseményre olyan személyek jelentkezését várják, akik ötletükkel pozitív változást hoznak a közösség életébe. A megvalósítást 5 ezer lejjel támogatják.

Ha megszületett egy jó ötlet, amelynek kivitelezésére még nincs fedezet, a közösségi adománygyűjtés a tökéletes megoldás. Az Odaadó Est programja egyesíti és aktivizálni igyekszik az udvarhelyszékiek összefogását egy-egy jó cél érdekében. A közösségi adománygyűjtés lényege, hogy minél több magánszemély járuljon hozzá kisebb összegekkel egy változás eléréséhez. Kreatív ötletekkel állhatnak elő civil szervezetek, kezdeményező csoportok, esetleg magánszemélyek, akik Udvarhelyszéken élnek, dolgoznak, és itt is tervezik kivitelezni a projektjüket. A jelentkezés nincs korhatárhoz kötve,

diákok és nyugdíjasok egyaránt részt vehetnek, amennyiben a projektjük eleget tesz a pályázati feltételeknek. A benevezési határidő március 25. 

A pályázáshoz szükséges a jelentkezési és a projektbemutató űrlap kitöltése, továbbá egy legtöbb egyperces videó csatolása, amelyben az ötletgazda megosztja motivációját és érveit azzal kapcsolatban, hogy miért is tartja hosszútávon eredményesnek az elképzelését. A dokumentumokat az szka@szka.org e-mail címre várják. 

A beküldött pályázatokat a Jótékony közösség adományozói kör, illetve annak tagjai, a JótTevők értékelik. Április 4-ig kiválasztanak három kezdeményezést, amely bejut az Odaadó Estre, ahol az ötletgazdák támogatást gyűjthetnek a projekt megvalósításához. Ehhez az ötletgazdák számára szakmai felkészítést biztosítanak – az Odaadó Estre bejutó csapat néhány tagja egy három-négy alkalmas felkészítőn vesz részt majd, amelyen szakemberek segítenek abban, hogy a csapat profi módon képviselje projektjét az adományozók előtt.

Annak a tervnek van több esélye, amely a legtöbb udvarhelyszéki személyhez szól és hozzájárul a közösség fejlődéséhez.

Fontos szempont az is, hogy a pályázó ismertesse a projekt átlátható tevékenységi és pénzügyi tervét. A javasolt keretösszeg projektenként 3 és 5 ezer lej között mozog, kivitelezési ideje június 1. és november 30. közé tehető. 

A három kiválasztott kap egy alaptámogatást, de a végleges célösszeg elérése érdekében ehhez további támogatást gyűjthetnek az Odaadó Est során. A projektek által meghívott személyek mellett az SZKA és a Jótékony Közösség további negyven-ötven adományozót hív meg az eseményre, melynek során gyűl össze a teljes támogatás mindhárom ötletre. Emellett az est során a résztvevők választ kapnak arra, hogyan kommunikáljanak hatékonyan a sikeres projekt érdekében, illetve hogy mik az előnyei egy újszerű, jó hangulatú adománygyűjtő programnak. Az Odaadó Estet május 12-én tartják.

Fotó: Odaadó Est, 2021. /fényképezte: Lőrincz Lajos

Ötezer lejt érhet egy jó ötlet