Szász Csaba
Szász Csaba
„Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, mielőtt az idő vasfoga elszáll felettünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretfurdalásunk!"

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 27 másodperc

Megharcolt érte, a végén pedig be is szorult, de ötödik mérkőzésén is győzni tudott a Vasas Femina. A háromgólos vezetést követően, a hajrában kapott két gól ellenére is itthon tudta tartani a pontokat a vasárnapi, Székelyudvarhelyen rendezett bajnokin.

Az Aradi Piros Security az eddigi ellenfelekhez képest jóval technikásabb és komolyabb játékerőt képviselő csapatként lépett az udvarhelyi stadion gyepére, a hazai női labdarúgó-bajnokság előrehozott, hatodik fordulójában. Ez azonban a pályán nem látszott meg, Vágó Attila tanítványai igen harciasan támadták az ellenfél kapuját, Orbán Aranka révén pedig már a 8. percben betaláltak. És bár a Vasas nem vett vissza az iramból, a szünetig maradt a minimális hazai vezetés.

A második játékrészben az udvarhelyi lányok ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták, a sorozatos hazai támadásokat követően Benő Krisztina kétszer is betalált, háromra növelve az hazai előnyt.

Ezt követően azonban „leült” a mérkőzés, Vágó Attila három játékosát is lecserélte, a vendégek pedig egyre veszélyesebben támadtak, végül a 76. percben sikerült szépíteniük.

A hajrában már egykapus játékot láthattak a nézők, az aradiak ostrom alá vették az udvarhelyi kaput, a Vasas nagyon beszorult. A második aradi gól a 90. percben érkezett, Kis Anita hárítani próbált, azonban lábáról a saját kapujába gurult a labda. A játékvezető három perc hosszabbítást mutatott, de a végén a Vasasnak sikerült itthon tartania a pontokat, így öt mérkőzés után továbbra is hibátlan a mérlege.

„Le a kalappal a lányok előtt, igazi csapatmunka volt. És bár a háromgólos vezetés után az öt cserével kissé megbontottam a csapat egységét, azért el kell mondanom, hogy a játékba lépő tizenöt-tizenhat éves játékosaim számára minden, pályán töltött perc aranyat ér, hiszen rájuk fog épülni a jövő csapata” – értékelt Vágó Attila vezetőedző.

Női labdarúgó 1. Liga, 6. forduló

Vasas Femina – Aradi Piros Security 3–2 (1–0)

Vasas Femina: Sándor – Egyed, Szász, Molnár (Hodor 84.), Kis, Horváth (Balázs 61.), Orbán (Godra 61.), Benő, Mitri, Kajtár (Pásztor 84.), Tóth (László 67.)

Edző: Vágó Attila

Gólszerzők: Orbán Aranka (8.), Benő Krisztina (49., 58.), illetve Prunar Estera (76.), Kis Anita (90. – öngól)

Fotó: Szász Csaba