Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 48 másodperc

Bejáratott és (nem) kevésbé ismerős előadók, zenekarok hozhatnak – reményeink szerint remek – hangulatba ma este Székelyudvarhely kocsmáiban. Három helyszín, három műfaj, három koncert. 

Az egyébként székelyudvarhelyi, Budapesten élő Marthy Barna (kiemelt képünkön) nagypénteken egygitáros koncertet ad. „Alkalmi estjében a böjt, mint spirituális és gasztro-étosz olybá nyilvánul meg, hogy a művész a koncert alatt semmit sem eszik. Húst főleghogy nem”, tudhatjuk meg a rendhagyó koncertajánlóból. Terítéken rég el nem feledett klasszikusok (Johnny Cash, Beatles, Sting stb.), és rég elfeledett sajátok (Marthy Dharma). Ma este nyolc órától a Zújgében: Feltámadni vágyóknak különösen ajánlott – így tovább az esemény szövege. Több is van itt.

A Fészekben kocsmabuli lesz: középkori Rock’n’Roll, a Bordó Sárkány lemezbemutató turnéja. A zenekar a magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözi saját alkotói elképzelésekkel, a középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok pedig a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.

A zenekarnak augusztusban jelent meg 4. nagylemeze. Tizenkét éve alakult, tizenhárom országban lépett fel azóta, magyarországi és külföldi fesztiválok állandó meghívottja. 

A lemezbemutató turné székelyudvarhelyi állomásán új dalok mellett az előző albumok legnépszerűbb számai is felcsendülnek. A koncertre ma, április 15-én 21 órától kerül sor, a belépő 20 lejbe kerül.

Végül, de nem utolsó sorban a Friday Rehab zenekar hív a táncra a Station Pub & Bowling bárba, itt is lehet aztán rázni, nosztalgiázni, slégerokat dudorászni, tele torokból énekelni. Este nyolckor indul a muzsika, lehet melegíteni.

Kiemelt kép forrása: Zújgé facebook-esemény