Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Ne légy Anti, avagy síkresz a friss síszezonra

Ne légy Anti! Vigyázz magadra és a körülötted lévőkre! Sok baleset elkerülhető, ha figyelünk, és tiszteljük egymást! Ezzel a felhívással és újabb jópofa videóval...
Becsült olvasási idő: 1 perc 6 másodperc

Sikli László egykori plébános Kísértés vagy belső parancs? című önéletrajzi ihletésű regényét mutatják be szeptember 29-én, szerda délután hat órakor a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban.

Nyíltan vállalt családos állapota miatt Sikli Lászlót püspöke eltiltotta a papi szolgálattól – Kísértés vagy belső parancs? című regényében eddig soha nem látott őszinteséggel osztja meg a papi nőtlenséggel kapcsolatos tapasztalatait és véleményét.

A szerző a cölibátus és szerelem kereszttüzében vívódó katolikus pap életével kívánja felhívni a figyelmet a kötelező nőtlenség értelmetlenségére és negatív hatásaira,

amit a katolikus egyház szentelés előtt kizárólagos feltételként erőltet papjaira. Hihetetlen bátorsággal írja le az olykor tragikus és vállalhatatlan pillanatokat, amelyek enélkül az egyházi gyakorlat nélkül, valószínű, nem történhettek volna meg. Ugyanakkor keserű iróniával nyugtázza a kereszténység önpusztító tehetetlenségét. A regény meglepő fordulatokban gazdag, lebilincselő olvasmány. A könyvbemutatót dedikálással zárják.

Regény a cölibátus értelmetlenségéről