Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 6 másodperc

A víz hangja – ezzel a címmel hirdette meg az udvarhelyi Művelődési Ház közösen a Make Music Not War kolozsvári zeneproduceri iskolával azt a négynapos alkotótábort, melynek alapja, origója, célja és eszköze a víz. A zeneprodukciós táborra az elektronikus zene előadóit, kedvelőit várják, akik bizonyítottan is nagykorúak.

Tehát ha elmúltál már tizennyolc éves, és az elektronikus zenekészítés a te tereped, akkor ez neked való. Ha elmúltál már tizennyolc, és alig vártad, hogy az elektronikus zenekészítést hazai mesterektől, avagy népszerű zenei producerektől leshesd el, akkor ez tényleg neked szól. Vagyis arról van szó, hogy a zene éve programsorozat részeként, vízalapú zene témában,

intenzív terepmunkával, anyagfeldolgozással

összekötött, zeneprodukciós alkotótáborra kerül sor július 19–22. között. 

Nagyon mai – A társszervező

A Make Music Not War (mmnw) egy 2019-ben alapított, alternatív zeneproduceri iskola, a kolozsvári előadói szcéna elismert, kulturális befolyással bíró jelensége. Az iskola mára már Kolozsvár mellett Bukarestben és online is működik Zeneprodukciós oktatással foglalkozik, de kinyitotta a kaput különböző találkozókra, vitafórumokra, műhelymunkákra a zeneipar különböző szektoraiból érkező szakemberekkel.

A tehetség – IV-IN

Az alkotótábor mentora IV-IN, aki producerként, énekesként és dalszerzőként is úgy tekint az elektronikus zene világára, mint a saját külön bejáratú játszóterére – mindig szélesítve a határait. A blues, rock és progresszív rock zenéből inspirálódva, IV-IN a zeneproduceri munkát hagyományosan közelíti meg, összehangolva akusztikus, organikus és modern elemeket.

„Néha a határok feszegetése fejlesztheti a kreativitást. Ebben a műhelyben felfedezzük a terepfelvételek szépségeit és mélységeit, felhasználva azokat új hangok létrehozására. Ezekben a napokban a résztvevők

megtanulják manipulálni a hangokat, amiket rögzítenek, és megtanulnak zenét létrehozni kizárólag saját felvételekből.

A résztvevőket végigkísérjük a különböző hangmanipulációs módszereken, és megtanulják használni a hangokat különböző kontextusokban” – üzeni IV-IN (lenti képen), a program mentora. 

Helyszín a Madarasi-Hargita, a 21 gramm Menedékház, de a négy nap alatt a Zetelaki-tavat, a Szökő-vízesést és a Nagy-Küküllő különböző szakaszait is bejárják a táborozók. A 215 lejes részvételi díj mellett (szállást és étkezést biztosít) a jelentkezéshez szükség van a következőkre: rövid önéletrajz, zeneelőadói portfólió, motivációs levél, hangrögzítő eszköz (recorder), saját laptop, saját fülhallgató. A szervezők egy tízfős alkotói csapattal vágnak majd neki a munkának. További információkat a 0755–833112-es telefonszámon és a gyorfi.kata@muvelodesihaz.ro e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők. Továbbá az önéletrajzot, a zeneelőadói portfóliót és a motivációs levelet is a fenti elektronikus postacímre várják július 17-ig.

Kiemelt képünk illusztráció: mmnw

Remélhetőleg jól szól: Zeneprodukciós alkotótábor