Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 53 másodperc

Biztos mással is előfordult már, hogy elutazott a világ valamely csodálatos szegletébe, aztán a nyaralóhely egy részét pechjére a hotel szobájából csodálta, mivel nem volt megfelelő az időjárás. Na igen, márciusban még nem tudod, hogy zuhogni fog az eső egy hétig pont ott, ahova te készülsz nyaralni… Ilyen esetekre nem árt felkészülni! Egy mini filmajánlót állítottunk össze nektek, arra az esetre, ha ti is így járnátok.

Igyekeztünk úgy összeválogatni a filmeket, hogy akár családostul, akár barátokkal készülsz nyaralni, vagy csak a pároddal kettesben, akkor is szórakoztató legyen, s ne bealvós. Persze, így is kockázatos a dolog, mert ezek a filmek nem ma készültek, a sodrás nem 2022-es, de akit ez eltántorít, az kapjon elő egy magazint. 

Kissé tehát retróra sikerült a mini lista, melyen elsőként egy 1989-es klasszikust ajánlunk, a Hóbortos hétvégét.

Könnyed vígjáték, rendezője Ted Kotcheff, szereplők: Jonathan Silverman, Skeet Ulrich, Andrew McCarthy, Don Calfa, Terry Kiser, Catherine Mary Stewart, Ted Kotcheff. 

Larry és Richard sikkasztás nyomaira bukkan a vállalatnál, Bernie, a mókás kedvű és sáros kezű főnökük pedig nem minden hátsó szándék nélkül meghívja őket hétvégére a tengerparti luxusvillájába. Bernie-t a maffia elteszi láb alól, ennek ellenére Larry és Richard nem hajlandóak lemondani a hétvégére tervezett kalandokról, sőt mindent elkövetnek annak érdekében, hogy egykori főnökük holtában se maradjon ki semmi jóból. És innen aztán bonyolodik a történet.

Második filmünk a 2003-as francia-angol lélektani krimi, az Uszoda

A Swimming Pool egy középkorú angol írónőről szól, aki új könyve írása közben alkotói válságba kerül. Kiadója felajánlja az eldugott, de mesés dél-franciaországi vidéken álló villáját egy nyárra, hogy feltöltődve nyugodtan dolgozhasson. A nyaralóban azonban váratlanul megjelenik a kiadó lánya, és a vadóc, bulizós Julie fenekestül felforgatja a konzervatív, prűd Sarah terveit. Furcsa kapcsolatuk egyre szorosabbá válik. Erős film, csodálatos színészi alakításokkal, és fullasztó, nyomasztó hőséggel.

Utolsóként pedig ajánljuk az Állj mellém! (Stand by Me!) című 1986-os filmdrámát, mely Stephen King A test című novellája alapján. 

Az egyik legmeghatóbb film a barátságról, felnőtté válásról és a kitartásról. Négy tizenkét éves fiú azzal tölti 1959 nyarát, hogy keresésére indulnak egy meggyilkolt fiú holttestének. Az út nem csak kalandokat tartogat számukra, hanem megismerik önmagukat, megértik a barátság lényegét és azt, hogy ki kell állniuk a jó mellett. A 80-as évek klasszikusa a mai napig nagy kedvenc.

Retró filmajánló nyaraláshoz – Rossz napokra, punnyadáshoz