Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 42 másodperc

Hatodjára szervezi meg a Gyulafehérvári Caritas a Közösségépítők konferenciáját, melynek ezúttal Dilemmák és lehetőségek a szociális szféra  romaintegrációs munkájában címmel startol szerdán, október 13-án.

A kétnapos szakmai konferencia plenáris előadásaira Székelyudvarhelyen a polgármesteri hivatal Szent István-termében kerül sor – a már hagyományosnak tekinthető konferencia célja a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatására irányuló szakmai munka, hazai és magyarországi jó példák, jó gyakorlatok és módszerek bemutatása, illetve a szakemberek közötti párbeszéd elősegítése a megoldások és  lehetőségek megtalálásában. Meghívást kaptak az eseményre a szociális felzárkóztatásban érintett szakemberek, közintézmények vezetői és munkatársai, önkormányzatok képviselői és szakemberei, roma közösségek képviselői, civil szervezetek és oktatási intézmények képviselői. 

Egyebek mellett olyan témák kerülnek terítékre, mint A közösségfejlesztés határai és kifulladásai (Sándor István facilitátor, Gyulafehérvári  Caritas Szociális Gondozás ágazata), Intézmények felelőssége a roma integráció kérdésében (Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere), Adomány vs. fejlesztés (Nun András igazgató, Autonómia Alapítvány, Magyarország), Élménnyel a pályára – sikeres nevelési módszerek, élménypedagógia a roma  gyerekekkel való foglalkozásban (Portik-Leskó Barbara mentor, Autonómia Alapítvány, Magyarország), stb.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A korlátozott létszám miatt október 11-ig szükséges bejelentkezni. Regisztráció itt

Kiemelt képünk illusztráció: unsplash.

Romaintegráció, dilemmák és lehetőségek