Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 25 másodperc

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház évadvégi sajtótájékoztatóján fény derült néhány érdekességre, ami ránk is várhat még a napokban, ebben a hónapban.

A Száll a kakukk fészkére című előadást ebben az évadban utoljára június 9-én, csütörtökön tekintheti meg a székelyudvarhelyi közönség. Ezzel az egész országra kiterjedő jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozunk, amely az ukrajnai művészek megsegítését célozta meg, így az előadás teljes bevételét erre a célra ajánlják fel, mondta Dálnoky Réka művészeti vezető.

Ugyanezt a produkciót két nappal később, június 11-én már Bukarestben játsszák a fővárosban első alkalommal megrendezésre kerülő magyar színházak fesztiválján, a BukFeszten. Nagy Pál igazgató hangsúlyozta, hogy ez a színházi seregszemle egyrészt

a bukaresti magyar közönség számára kíván színvonalas előadásokat nyújtani, másfelől az ott élő kritikusokhoz és színházi szakemberekhez is szeretnének eljutni

a MASZÍN (Magyar Színházi Szövetség) tagszínházak legnívósabb produkcióival. „Mivel a szakma számos képviselője nagyon távol lakik tőlünk, ezért úgy döntöttünk, ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy Mohamedhez. Színházunk Udvarhely kulturális nagykövete, ezért fontos, hogy jó hírét vigye a városnak” fogalmazott az igazgató. A művészeti vezető ezt azzal egészítette ki, hogy a székelyudvarhelyi színházra az utóbbi években egyre többen felfigyeltek román szakmai körökből.

A helyi társulat június 25-én szintén a Száll a kakukk fészkére című előadással vesz részt a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján, ahol a versenyprogramban szerepel. Ez a fesztivál az egyik legjelentősebb az anyaországi színházi seregszemlék közül, ahol a résztvevők megmutatkozhatnak a magyarországi szakma előtt.

Június 1-jén, gyereknap alkalmából bemutatták az Udvarhely Bábműhely és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közös produkcióját, az Aranyszívű Juliska című bábjátékot. Legközelebb ezt ma, június 6-án láthatják a gyerekek. A bábos mese 4 éven felülieknek ajánlott, 18 órától tekinthető meg.

Június 22-én a Szerbusz! című előadás bemutatójára kerül sor, amely egy autóbuszban játszódó, kísérleti színházi előadás. A nézők és színészek egy képzeletbeli utazáson vesznek részt.

 Ezt a produkciót egyszerre csupán 26 személy nézheti meg.

Június 28–30. között még megtekinthetik az nézők, azonban a következő évadban is többször műsorra tűzi a színház.

Az évad vége felé közeledve a Tomcsa sándor Színház közzétett egy kérdőívet, amelyben a közönség véleményét kérik ki az előadásokkal, színészi alakításokkal kapcsolatban. A mindössze pár percet igénylő felmérésben a nézők szavazhatnak kedvenc színészükre. Hogy minél több személyt visszajelzésre sarkalljanak, a kitöltők között a hónap közepén kisorsolnak egy kétszemélyes bérletet, valamint egy exkluzív fotózást valamely előadás díszletével.

Kiemelt kép: Tomcsa Sándor Színház Facebook oldala, az új bemutatóra készülve