Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 46 másodperc

Kereken tíz éve készült el a Székelyudvarhelyt Szejkefürdővel összekötő Szívek sétánya a helyi Rotary Clubnak köszönhetően. Minden szeptember utolsó vasárnapján, a szív világnapján sétára hívják a városlakókat, hogy a mozgást, az egészséges életmódot népszerűsítsék. Hetedik éve szabadtéri fotókiállítással is készülnek.

A Szívecskék a természetben című, a világ leghosszabb, másfél kilométeres fotókiállítását tekinthették meg vasárnap a látogatók a székelyudvarhelyi Spektrum Foto Egyesület és a helyi Rotary Club szervezésében. Érdemes volt kilátogatni a helyszínre a gyönyörű napsütésben, ugyanis a pályázatra beküldött 140 fotóból 37 pályázó 32 szívecskés fényképe került ki a természet „falára”. A kerítésre, fákra függesztett, a természet alkotta szív formájú képződményeket ábrázoló fotókra csakis a helyszínen lehetett szavazni, ugyanis a szervezők célja kimozdítani mindenkit a négy fal közül.

– A kiállítás ötlete egy szív alakú hóvirágszárból indult el, aztán évről évre sokan kedvet kaptak és beküldték szíves fotóikat. Mára már nagyon népszerű, aki már pályázott, készül rá egész évben – mondta Lőrincz Lajos szervező.

Az idei kiállítás anyagában láthattunk szebbnél szebb levél-, hó-, krumpli-, paradicsom-, hattyú-, dió-, gomba-, felhő-, tűzijáték-, fa- és kőszívet.

A legtöbb, 71 szavazatot a csíkszeredai EKE-tag, túravezető Péterffy Ágnes Katalin Fényszívecske című alkotása szerezte meg, így ő veheti át a kétszemélyes welness-ajándékutalványt a szovátai Ensana szállodában.

Szívecskék a természetben