Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 31 másodperc

Felfedező nyári tábort szervez ugyanis a Haáz Rezső Múzeum alsó tagozatos iskolásoknak, a jelentkezési határidő pedig közeleg.

Jövő hétfőtől, azaz július 11–15. között a 8-12 éves gyereknek alkalma nyílik egyebek mellett a múzeummal, a Képtárral, a Borvízmúzeummal, a Spanyár-házzal megismerkedniük, pontosabban azzal, mi is van a falak mögött, milyen kincseket rejtenek e házak – amennyiben a már hagyományosnak tekinthető felfedező táborba jelentkeznek. Beleshetnek a muzeológusi szakmába is interaktív, játékos foglalkozások során, az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület tagjaival

speciális akadálypályán tapasztalhatnak újat, vitéz próbán, régészeti ásatáson vehetnek részt

Patakfalván, a Székelytámadt várban, de Tusnádfürdő is szerepel az úticélok közt. 

A napi program 9 órától kezdődik és többnyire 16 órakor zárul, a gyerekek természetesen ebédet is kapnak – a részvételi díj 400 lej (ha testvér is jelentkezik, és belefér a megjelölt korosztályba, úgy számára 320 lejt kell fizetni), ebbe az ellátás, az anyagköltség, a tanulmányi kirándulások is benne foglaltatnak. 

A tevékenységek Tofalvi Enikő és Csortán Tünde múzeumpedagógusok irányításával zajlanak, az egyes szakágak behatóbb megismeréséről pedig további szakmai felelősök gondoskodnak. Jelentkezni a fennmaradt néhány helyre július 8-án 16 óráig lehet, telefonszám: 0266-218375. 

Kiemelt képünk illusztráció, a felvétel egy korábbi táborban készült: Haáz Rezső Múzeum

Táborozni is engedd szép, komoly fiadat!