Barabás Blanka
Barabás Blanka
Mindennapi betevőnket add meg nékünk ma.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 1 perc 21 másodperc

Indul a magyar kultúra napi ünnepségsorozat január 17-én, s ez immár a 18. Székelyudvarhelyen. Öt nap áll a rendelkezésünkre, hogy magunkba szívjunk egy kis pluszt zenéből, könybemutatós fílingből, kiállításból. 

Január 17–22. közötti napokra színes programkínálatot állítottak össze a kulturális intézmények, különleges himnuszéneklésre készülnek a város kórusai, de a tanintézmények is bekapcsolódnak a 199 éve Kölcsey által írt Himnusz előadásába. Komolyzenei, népzenei és színházi előadásokra mehetünk, de a múzeum Maszelka János Emlékkiállítását sem illik kihagyni, illetve ekkor ünnepli meg fennállásának 15. évfordulóját a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont is, melynek során Werner Gábor karmestert látja vendégül a Székelyföldi Filharmónia. A magyar kultúra napi rendezvénysort és egyben a zene évét kerekasztal-beszélgetés nyitja. Ez hétfőn 18 órától lesz A zene éve Székelyudvarhelyen címmel, Beke István-Ferenc, Bodurian Aram, Kovács László, Orendi István, Sófalvi Emese, Siklódi Bátor és Pálfi Kinga a meghívottak, Katona Zoltán pedig a moderátor. A beszélgetésre a Művelődési Ház koncerttermében kerül sor. Részletes program az esemény Facebook-oldalán található.

Kiemelt képen Maszelka János /fotó: Balázs Attila