Nagyálmos Ildikó
Nagyálmos Ildikó
A hétköznapi élet, az eltűnőben lévő vidéki ember érdekel. Hátha sikerül átmentenünk és újraértelmeznünk a múlt egy kis darabkáját példaértékű életek felvillantásával.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 7 másodperc

Székelyudvarhelyen első alkalommal szervezik meg a több erdélyi nagyvárosban népszerű Skirtbike mozgalmat, amelyet szeretnének nálunk is meghonosítani. Romániában 2010-ben indult el ez a színes és látványos felvonulás, azóta több száz biciklis nő csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy a nőiességet, a divatot és nem utolsósorban a biciklizést népszerűsítse.

Június 11-én, szombaton 10 órától a székelyudvarhelyi városi parkból indul a szoknyás biciklis felvonulás, amely a Bethlen negyedi park érintésével a Szejkefürdőn ér véget, ahol tombolahúzás és egyéb meglepetések is várnak a szebbnél szebb szoknyában, ruhában tekerő hölgyekre. Nem csak a nőies öltözetet, hanem az egyéb bringás dekorációkat, különleges ötleteket is díjazzák a szervezők, amely kiemeli a sporteszköz tulajdonosának nőiességét.

A szervezők nem titkolt célja megszólítani azokat a lányokat, nőket, asszonyokat, korosztálytól függetlenül,

akik a hétköznapokban is autó helyett szívesen közlekednek kerékpárral.

„Ez nem verseny, hanem egy nagyon színes megmozdulás, ahol azt próbáljuk népszerűsíteni, hogy lehet biciklizni nőiesen, stílusosan, akár magas sarkúban a hétköznapokban, és ezzel talán egy picit

hozzájárulunk nem csak a vitalitásunkhoz, hanem a forgalom csökkenéséhez is.

Azokhoz a nőkhöz is szólunk, akik már biciklizni tudó gyerekeikkel szeretnének részt venni a megmozduláson. Csíkszeredában már évek óta megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt” – mondta el Szécsi Veronika szervező.

Romániában, Bukarestben állítólag 1920-ban pattant kerékpárra az első szoknyás hölgy, aki több kilométert biciklizett, hogy alakját, rugalmasságát megőrizze. Közel egy évszázad után szerveződött mozgalommá a szoknyás biciklizés, 2010 óta rendszeresen megszervezik több városban is. Erdélyben Brassó, Kolozsvár, Temesvár, Nagybánya, Szeben, Déva, Nagyárad és Csíkszereda után idén először kerül sor szoknyás karikázásra Székelyudvarhelyen.

Fotó: Facebook /SkirtBike Csíkszereda

Tekerj szoknyában! – Első Skirtbike felvonulás Udvarhelyen