Szász Csaba
Szász Csaba
„Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé, mielőtt az idő vasfoga elszáll felettünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretfurdalásunk!"

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 3 perc 16 másodperc

Nincs megállás az udvarhelyiek számára, hatodik mérkőzésükön, a CSM Alexandria ellen is hibátlanul hozták formájukat, ezúttal úgy, hogy hátrányból fordították meg az eredményt.

Az előrehozott hatodik forduló után a hazai női labdarúgó 1. Liga ötödik fordulójában a Vasas Femina úgy utazott el a CSM Alexandria otthonába, hogy mellőznie kellett egyik alapemberét: tanulmányai miatt Benő Krisztina nem tudott a csapattal tartani.

„Nem rossz együttes az Alexandria, régóta együtt vannak, jó az edzőjük, hét gólt rúgtak Vásárhelynek, hatot Nagybányának” – mondta Vágó Attila, az udvarhelyiek vezetőedzője.

Így nem véletlen, hogy a találkozó első része kiegyensúlyozott csatát hozott, a küzdelem többnyire a középpályán zajlott, a hazaiaknak két veszélyes helyzetük volt, a Vasas inkább távoli lövésekkel próbálkozott.

A második játékrészben a kiegyensúlyozott harc az 50. percig tartott. Ekkor egy szabadrúgásból beívelt labdát a hazaiak csatára, Tudorache az udvarhelyiek hálójába fejelte. A Vasas ekkor kapcsolt rá, olyannyira, hogy az ellenfél a saját térfelén sem jutott át. A nyomasztó fölény a 70. percben hozta meg gyümölcsét, az udvarhelyiek lövését az ellenfél kapusa még hárította, de az ezt követő, Tóth Györgyi által remekül elvégzett szögletből, a kapu előtti kavarodást kihasználva Kis Anita hálóba juttatta a játékszert. Három perccel később Mitri Rita, továbbengedve egy oldalbedobást, a kapu közeléből a hosszú sarokba bombázott.

Udvarhelyi vezetésnél az Alexandria végre magára talált és átvette a mérkőzés irányítását, de a Vasas védelme állta a sarat, és szükség esetén az udvarhelyi kapus is a helyén volt. Az Alexandria reménye 10 percet élt, ugyanis a 86. percben szabadrúgáshoz jutott a Vasas, Kis Anita pedig kegyetlenül a kapuba bombázta a labdát, beállítva a végeredményt.

„A félidőben eszközölt két csere sokat lendített a játékunkon, a hazaiak gólja után csak idő kérdése volt, hogy mikor fordítjuk meg az eredményt. Le a kalappal a lányok előtt, nagyot küzdöttek” – értékelt Vágó Attila.

Az udvarhelyiek ezzel a győzelemmel a hatodik mérkőzésüket is hibátlanul hozták le, tartva a száz százalékos teljesítményt. „Volt már olyan, hogy 11 mérkőzésen nem szenvedtem vereséget, volt ott győzelem és döntetlen is, de

először fordul elő, hogy egy csapattal zsinórban hat mérkőzésen győzzek. Lendületben vagyunk, ütjük a vasat, amíg meleg”

– fogalmazott a vezetőedző, aki kissé sajnálja, hogy a bajnokságban két hetes szünet következik, és közös edzésre sem lesz lehetőség, ugyanis öt Vasas-játékost (Egyed Kriszta, Szász-Bencze Brigitta, Orbán Aranka, Mitri Rita és Tóth Györgyi) behívtak az U19-es válogatott keretébe.

A Vasas legközelebb október 31-én Nagybányán lép pályára.

Női labdarúgó 1. Liga, 5. forduló

CSM Alexandria–Vasas Femina 1–3 (0–0)

Vasas Femina: Sándor – Egyed, Szász-Bencze, Kis, Molnár, Horváth (Hodor 46.), Orbán, Mitri, Balázs (Godra 46.), Kajtár (László 73.), Tóth (Sinka 87.)

Edző: Vágó Attila

Gólszerzők: Kis Anita (70., 86.), Mitri Rita (73.), illetve Todorache (50.)

Nagyon tolja most a Vasas