Miklós Dalma
Miklós Dalma
Összefüggéseket keresek, naprakész maradok, kielégítem a kíváncsiságomat, mindeközben rajongok a művészetekért.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 57 másodperc

Eseményekkel teli hétvége elé nézünk, hiszen a szervezők négy napig tartó szórakozást, bulit és tartalmas időtöltést ígértek az Udvarhely Napok tegnapi megnyitóján. Vasárnapig mehet a lazulás.

A városnapokat tegnap délután Gálfi Árpád polgármester nyitotta meg. Azt mondta, hogy a rendkívül nehéz két év után az Udvarhely Napok újból össze kívánja fogni a város közösségét. Ezt hűen tükrözi a fesztivál Neked szól mottója. A testvértelepülésekről közel ötven személy érkezett a fesztiválízű eseményre. 

A kibővített rendezvénysorozat vasárnapig tematikus programokkal és más-más helyszíneken várja az érdeklődőket. A nyitónapon Beke István gitárművész (kiemelt képen) csapott a húrokba. Az udvarhelyi helyi zenész először lépett fel szólókoncertjével az Udvarhely Napokon. Az est második felében már trióban pengették zenésztársaival.

A Sétatér és a minifocipálya kiemelt szereppel bír egész hétvégén. Nem csak azért, mert ezen a helyen nyitották meg a fesztivált, hanem azért is, mert a legtöbb nagyszabású koncert az itt felállított színpadokon fog zajlani. Például, ma este Hobótól és zenekarától, a Honeybeasttől, vagy az Üsztürü zenekar koncertjétől és az udvarhelyi Friday Rehabtől lesz (lehet) hangos a városi park. Szombaton ugyanitt a Kaukázus és az Anima Sound System lép fel. Szintén ma, pénteken avatják fel a József Attila utcában felállított színpadot, ahol a 6 Chapter, a Shadows és a Kramble lesz hallható. Természetesen, a városháza udvara is kínál néhány klasszikus zenei csemegét mára – a Codex együttes régizene koncertjén, majd a Giovani Artisti vonósnégyes estjén lehet részt venni. Szintén ma este lép fel a Barabás Lőrinc Quartet elnevezésű dzsessz formáció a Haáz Rezső Múzeum udvarán.

Tegnap egyébként a Képtárban nyílt kiállítás szintén a zene összefüggésében, ma viszont már a Haáz Rezső Múzeum szervezésében az egyháztörténeti konferencia zajlik a városháza Szent István Termében Egyház és társadalom Székelyudvarhelyen címmel.

Mindezek mellett a Harghita Business Center is benépesült ma. Ötéves fennállását az intézmény méltóképpen koronázza meg az Add el magad – a meggyőzés ereje című konferenciával.

Az Udvarhely Napok részletes ütemterve, illetve minden fontos tudnivaló elérhető a rendezvény közösségi oldalán, a polgármesteri hivatal oldalán vagy a FestivApp alkalmazásban. Áttekinthetők a helyszínek, a kezdési időpontok, illetve néhány hasznos tudnivaló a fellépőkről és programokról.

Udvarhely Napok – Már szól!