Kovács Eszter
Kovács Eszter
Amikor dolgozom, akkor írok, máskor – szabadidőmben – olvasok, főzök, koncertre, színházba járok, és a lehető legtöbb időt igyekszem kis családommal tölteni.

Akcióban: Kérd, hogy ellenőrizzen a fogyasztóvédelem!

Újdonsággal rukkol elő a fogyasztóvédelem: immár a vállalkozók is kérhetik, hogy ellenőrizzék gazdasági egységüket, és így egyfajta kiképzésen esnek át, hisz első ízben nem...
Becsült olvasási idő: 2 perc 48 másodperc

Az RMDSZ városi szervezetének elnöki tisztségére pályázik Imre Gábor, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács ügyvezető elnöke: úgy véli, Székelyudvarhely közéleti válságban van, és ezért részben a szövetség helyi szervezeténél uralkodó „letargia” okolható.

Derzsi László korábbi elnök lemondását követően kétszer hat-hat hónapos kinevezést kapott Szakács Tibor megbízott elnök, így időszerű a tisztújító gyűlés megrendezése az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezeténél. „Többen vannak, akik úgy gondolják, hogy Székelyudvarhely közéleti válságban van. A lakosság elvesztette bizalmát a választott vezetőkben, de válságban van a helyi RMDSZ-szervezet is” – jelentette ki Imre Gábor, egyúttal megerősítvén: indul a helyi szervezet elnökségi tisztségéért. 

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács huszonnyolc éves ügyvezető elnöke úgy véli, Székelyudvarhelyen az eredmények elmaradtak az elmúlt évben, ugyanakkor az RMDSZ helyi szervezete már évek óta letargiában szenved. 

„Amennyiben elnök leszek, akkor 2024-ben megújult, felfrissült szervezetként akár többséget is nyerhetnénk az önkormányzatban, a városvezetésben” –

hangsúlyozta. A siker kulcsa, hogy vissza kell nyerni a választók bizalmát, „hiteles emberekkel megtöltve a szervezetet”, illetve fórumot adva a tagságnak, hogy kifejthesse véleményét. „Nem lehet kevesek érdekei mentén felépíteni egy városi szervezetet” – jegyezte még meg Imre Gábor egyúttal felelevenítve, hogy a 2020-as helyhatósági választásokat megelőzően sem tartotta helyénvalónak, hogy a helyi RMDSZ-nél nem előválasztáson dönthetett a tagság a polgármester-jelölt kilétéről. Egyébként mint kiderült: ezen az előválasztáson maga Imre Gábor is megméretkezett volna. 

Állítja: nincsen egyedül

Néhány hónapja még az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsnál történt tisztújítási csörtétől volt hangos a helyi sajtó: akkor belharc alakult ki a szervezetben, végül az elnökséget három év után Tornai Szilárd vette át Imre Gábortól. Arról, hogy az RMDSZ városi szervezetéhez fűzött ambícióiban támogatja-e az ifjúsági szervezet, Imre szűkszavúan nyilatkozott: bízik benne, hogy az UIET támogatását élvezi, s bár vannak még olyan fiatalok, akik osztják a véleményét, egyelőre csak ő áll a nyilvánosság elé. „Nem hiszek a háttéralkukban, a szervezet tagságának kell a tisztújításon döntenie az új elnökségről” – hangsúlyozta. Imre Gábor egyébként a legutóbbi helyhatósági választáson az RMDSZ jelöltlistájának kilencedik helyét foglalta el, így az önkormányzati munkában nem vehetett részt. Mindamellett, hogy RMDSZ-tag, a Szövetségi Képviselők Tanácsának udvarhelyszéki választott tagja is.